BISCOTTO_INDOOR_HUNGARY4000pix

Bronzérem a Junior Európa-bajnokságról

Május 27-28-án a svájci Schaffhausen adott otthont a 2022-es Ifjúsági Teremkerékpáros Európa-bajnokságnak, ahol természetesen szép számmal képviselték hazánkat a magyar sportolók.

Ami a művészi kerékpározást illeti a férfi egyéniben Beck Zsombor a kilencedik, míg Marosi Áron a tizedik helyen zárt – a német Daniel Stark nyakába került az aranyérem.

A hölgyeknél szintén német győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű, Ceyda Altug sikerét követően, itt Pöhr Anita a tizedik, Sárközi Anna pedig a tizenegyedik pozíciót kaparintotta meg.

A párosok versenyében Marosi Áron és Győre Gergő harmadikként végzett, így bronzérmet szerzett, ebben a számban is a németek ünnepelhettek Jonas Machtig és Simon Riedinger révén.

A lányoknál Sárközi Anna és Pöhr Anita duója negyedik lett, az Európa-bajnoki trikó a német Lena Streit-Eva Streit pároshoz került.

Kerékpárlabdában a Harskut Péter, Gyarmati Botond és Kálmán András összeállítású csapat hetedikként abszolválta a kontinensviadalt, természetesen itt is a németeké lett az aranyérem.

A 2022-es elit, azaz felnőtt Európa-bajnokságnak június 17-18-án Nyíregyháza lesz a házigazdája!