BISCOTTO_INDOOR_HUNGARY4000pix

Bemutatkoznak az első versenynap magyar művészi kerékpárosai

A kerékpárlabda válogatott mellett Varga Csaba valamint a Balogh Vivien-Sugta Julianna kettős lesz érdekelt a nyíregyházi Teremkerékpáros Európa-bajnokság első versenynapján.

A kerékpárlabda szakágban Árendás Tamás és Toma Vilmos duója igyekszik felvenni a versenyt a kontinens legjobbjaival, a pénteki nyitó napon Ausztria, Németország és Franciaország ellen próbálva kivívni a legjobb négybe kerülést. A művészi kerékpárosok közül elsőként az a Varga Csaba mutathatja be a produkcióját, aki évről-évre látványosan fejlődve a tavalyi németországi világbajnokságon már az előkelő hatodik helyet zárt.

„2004-ben, kilencévesen ismerkedtem meg a művészi kerékpározással. Hat évvel később már világversenyen szerepeltem, azóta folyamatosan azért küzdök, hogy utolérhessem és legyőzhessem a nyugati nemzetek legjobbjait. A korábban vélt lehetetlent már túlszárnyaltam, de az ambícióimmal meghaladom a kepésségeimet. A reális célom az Európa-bajnokságon a negyedik hely megszerzése lehet, de természetesen reménykedem a dobogóban” - mondta röviden Csaba.

Őt a Balogh Vivien-Sugta Julianna páros követi, akik az elmúlt évben egy Top-10-es világbajnoki hellyel léptek nagyot előre, bízva abban, hogy a hazai rendezésű kontinensviadalon is szép eredménnyel zárhatnak.

„Hétévesen kezdtem el ezt a sportágat, ám huszonkét éves koromban abbahagytam, majd négy év szünet után kezdtem újra 2020-ban. Liával ekkor kezdtünk el párosozni. A célunk, hogy új elemeket tanuljunk és legalább 95 pont körüli gyakorlattal indulhassunk el a soron következő világbajnokságon” - így Vivien.

„2007-ben vágtam bele a művészi kerékpározásba, de 2018-ban egy évre abbahagytam a versenyszerű sportot, ám teljesen szerencsére nem estem ki a ritmusból. 2020-ban álltunk össze Viviennel, akivel igyekszünk évről-évre javulni és egyre jobb eredményeket elérni a teremkerékpáros megmérettetéseken” - tette hozzá Julianna.