BISCOTTO_INDOOR_HUNGARY4000pix

Tisztelt Sportbarátok!

Örömmel vállaltam el a Felnőtt Teremkerékpáros Európa-bajnokság fővédnöki tisztségét, hiszen nyíregyháziként is büszkeséggel tölt el, hogy otthont adhatunk egy újabb nemzetközi sporteseménynek.
A kerékpársport meredeken felívelő érdeklődésnek örvend Magyarországon, és ebben kétségtelenül szerepet játszik, hogy a magyar versenyzők is egyre magasabb szinteken tudnak versenyezni, sőt eredményeket elérni.
Nem beszélve arról, hogy Magyarország olyan versenyeknek adhatott otthont az elmúlt években, ahol erős nemzetközi mezőny, és a világ elitbe tartozó csapatok vettek részt.

Miközben a magyar kerékpáros körverseny is egyre erősebb, az idei évben Budapestről indul a Giro d’Italia is, ami kétségkívül a világ egyik legpatinásabb és legnézettebb kerékpáros körversenye.

A Nyíregyházán rendezett teremkerékpáros Európa-bajnokság a sportág minden bizonnyal egyik leglátványosabb szakágát hozza el a városba, hiszen a művészi kerékpározás versenyzői lélegzetelállító ügyességgel és egyensúlyérzékkel hajtják végre gyakorlataikat, ami a közönség számára is élvezetessé teszi a megmérettetést.

Nyíregyháza városa már többször bizonyította, hogy szívesen látja vendégül a sportág lépviselőit, hiszen az elmúlt években is több nemzetközi kerékpárverseny házigazdája lehetettünk.

Ez garanciát jelent arra is, hogy a város felkészült a rendezés terén, és minden olyan körülményt biztosítani tudunk, ami egy ekkora verseny megrendezéséhez, a versenyzők és segítőik, vagy akár a szurkolói igények kiszolgálásához szükséges.

Kívánom minden sportolónak, hogy jó élményekkel távozzon egy izgalmas versenyzés után, a magyar tehetségeinknek pedig azt kívánom, hogy a hazai pálya minden előnyét kihasználva érjék el kitűzött céljaikat.

Dr. Szabó Tünde
sportért felelős államtitkár